Șase militari francezi, loviți de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret


PARIS
MONITOR

Paris, 9 aug /BMTF/ - Un autovehicul a lovit miercuri dimineață un grup de militari din cadrul operațiunii Sentinelle, în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, rănind șase militari, dintre care doi sînt în stare gravă, transmite AFP. Militarii fac parte din Legiunea Străină.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 08:00 (06:00 GMT), iar vehiculul implicat a fugit.

Potrivit unei purtătoare de cuvînt a poliției, mașina era condusă de un bărbat. Poliția a anunțat pe Twitter că vehiculul a fost văzut în suburbia Levallois-Perret.

Potrivit cotidianului Le Parisien, primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany, a denunțat un act deliberat. El a explicat că mașina implicată în atac era parcată pe aleea unde se află cazarma și i-a lovit pe militari la ieșirea din aceasta.

Din ianuarie 2015, Franța a fost ținta unui val de atacuri jihadiste soldate cu moartea a 239 de persoane, ultimele vizînd în special forțele de ordine, notează AFP.

În aprilie, un polițist a fost împușcat pe bulevardul Champs-Elysees de un bărbat cu cazier judiciar. Anchetatorii au stabilit că atacul a avut motivație teroristă.

Atacuri eșuate au vizat de asemenea polițiști și soldați pe Champs-Elysees, lîngă muzeul Luvru și în apropiere de Catedrala Notre-Dame.

Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost arestat sîmbătă după ce a încercat să forțeze un punct de control la Turnul Eiffel. Procurorii care investighează cazuri de terorism au afirmat că anchetează acest incident deși suspectul a fost trimis la un spital de psihiatrie unde a fost anterior internat.


Tag-uri: ATAC TERORIST, FRANŢA, LEGIUNEA STRĂINĂ, MILITARI, PARIS, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN