3.000 de soldați americani suplimentar în Afghanistan


ARIS

BMTF, 18 nov - Aproximativ 3.000 de soldați americani au fost desfășurați suplimentar în Afghanistan, în conformitate cu noua strategie a președintelui Donald Trump pentru această țară devastată de război, a anunțat joi Pentagonul.

Ministerul american al Apărării evaluase pînă în prezent numărul soldaților americani în Afghanistan la 11.000, dar Casa Albă a aprobat trimiterea întăririlor cerute de generalul american John Nicholson care conduce misiunea NATO în Afghanistan. Noile cifre pentru Afghanistan sînt de aproximativ 14.000 militari americani.

Trupele trimise ca întăriri vor avea ca misiune să antreneze și să acorde asistență armatei afghane care întâmpină dificultăți în lupta împotriva talibanilor.

Generalul John Nicholson a făcut cunoscut că are nevoie de 16.000 de oameni în total în Afghanistan, iar celelalte țări din NATO și-au luat angajamentul să își suplimenteze la rîndul lor contingentele în această țară.

Pe lîngă întăririle pe teren, noua strategie a lui Donald Trump în Afghanistan prevede o prezență militară americană nelimitată în această țară, în timp ce predecesorul său Barack Obama ordonase o retragere progresivă și cu date bine stabilite.

În urmă cu șapte ani, în punctul culminat al războiului, Statele Unite numărau 100.000 de soldați în Afghanistan.

 


Tag-uri: AFGHANISTAN, AMERICANI, PENTAGON, SUPLIMENTAR, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN