43,7% dintre tinerii care trăiesc în România sînt expuși riscului de sărăcie


TINERI

BMTF, 10 aug - Aproape o treime dintre tinerii din România trăiesc în condiții de privare materială severă, proporția fiind de trei ori mai mare decît media Uniunii Europene, iar 43,7% sînt expuși riscului de sărăcie, tendința fiind în creștere, potrivit unui infografic lansat, miercuri, de Monitorul Social.

Potrivit infograficului, din totalul tinerilor cu vîrste cuprinse între 15 și 29 de ani, 30,7% trăiesc în condiții de privare materială severă, iar 43,7% sînt aflați în situație de risc de sărăcie.

Pentru totalul populației României, ponderea celor aflați în risc de sărăcie este tot ridicată — 39%, dar mai mică decît în rîndul tinerilor și cu tendință de scădere.

Deși România are cea mai mică rată a șomajului din UE, în privința tinerilor se înregistrează valori mult mai mari (13,1%), superioare celor mai multe țări din Europa de Est, iar din punctul de vedere al ratei ocupării, cu doar 41% dintre tineri angajați, ne situăm sub media UE, relevă infograficul.

În ceea ce privește abilitățile de lucru cu calculatorul, 24% dintre tinerii din România cu vîrste între 16 și 29 de ani au îndeplinit trei sau patru activități legate de computer, în timp ce proporția în Bulgaria este de 34%, Germania — 37%, Grecia — 29%, Spania — 30%, Polonia — 34% și Suedia — 36%.

Monitorul Social este un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România.

 


Tag-uri: ROMANIA, SARACIE, STATISTICA, TINERI, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN