Actuala restructurare a TVR va duce la disponibilizări colective


TVR
MONITOR

Bucureşti, 2 aug /BMTF/ - Radu Carp, membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), şi-a exprimat dezacordul cu privire varianta de restructurare a instituţiei, propusă de Irina Radu, preşedinte director general, scrie Mediafax.

 Radu Carp a afirmat că în ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie al TVR s-a votat o variantă de restructurare a instituţiei, dintre cele propuse de Irina Radu, Preşedinte - Director General, acesta exprimându-şi "serioase rezerve faţă de această opţiune".

Astfel, membrul Consiliului de Administraţie al (SRTv) a reamintit că restructurarea instituţiei din anul 2012 s-a soldat cu eşecuri multiple, cei care şi-au pierdut funcţiile din TVR revenind pe posturi, iar televiziunea confruntîndu-se cu eşecuri financiare.

Acesta a atenţionat că noul plan de restructurare a instituţiei va duce automat la disponibilizări masive, adică la aproximativ o treime din totalul angajaţilor. "Restructurarea care se intenţionează în acest moment porneşte de la decizia diminuării plăţilor pentru salarii la 35% din bugetul instituţiei, ceea ce înseamnă o scădere faţă de 2015 cu aproximativ 859.000 euro lunar. Această scădere se va traduce, dacă se ia în calcul salariul mediu din instituţie, prin disponibilizarea a aproximativ 860 de angajaţi. Aceasta înseamnă că TVR intenţionează să recurgă la disponibilizări colective care însumează aproximativ 1/3 din total angajaţi", a argumentat Carp.

Nu în ultimul rînd, Radu Carp a susţinut că o sluţie ar fi ca TVR "să demareze cît mai urgent negocieri cu Guvernul pentru semnarea unui nou memorandum care să prevadă obligaţii certe pentru ambele părţi".


Tag-uri: JURNALISM, MASS-MEDIA, RESTRUCTURARE, TELEVIZIUNEA PUBLICĂ, TVR, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN