Al doilea atentat în Spania


BARCELONA
REPORTER

Barcelona, 18 aug /BMTF/ - Poliția spaniolă a anunțat joi noaptea că a ucis cinci teroriști la Cambrils, o stațiune turistică pe malul Mării Mediterane, la circa 120 de kilometri sud-vest de Barcelona, în provincia Tarragona. Cei cinci au intrat cu un autovehicul în pietoni și au rănit șase oameni, printre care și un polițist, într-o zonă de agrement intens frecventată de turiști, după miezul nopții. Din informațiile poliției, cei cinci purtau veste explozive pe care, însă, nu au apucat să le detoneze.

Premierul provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a anunțat că poliția a arestat doi suspecți după atentatul de joi, de la Barcelona. Autorităţile au mai declarat că cetăţeanul marocan Driss Oukabir, arestat pentru legătura sa cu atentatul, este reţinut deoarece documentele sale de identitate au fost folosite pentru închirierea furgonetei. În afară de Oukabir, o altă persoană, cetăţean spaniol, cu domiciliul în Melia, în nordul Africii, a fost reţinută pentru legătura cu atentatul. În plus, Poliţia catalană a informat şi că atentatul de pe Rambla, din Barcelona, are legătură cu explozia unei case în localitatea Alcanar, din provincia catalană Tarragona, întîmplat noaptea trecută.

Statul Islamic a revendicat atentatul, anunţă Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste."Autorii atacului de la Barcelona sînt soldaţi ai Statului Islamic", a transmis agenţia AMAQ.

O furgonetă care a intrat printre pietonii de pe bulevardul Rambla din Barcelona a ucis joi 13 persoane și a rănit cel puțin 100, potrivit ultimelor bilanțuri oficiale. Printre cei spitalizați se numără și doi cetățeni români.

MAE transmite că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 și +34 934 344 223.


Tag-uri: ATENTAT, BARCELONA, CAMBRIL, CATALONIA, SPANIA, STATUL ISLAMIC, TARRAGONA, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN