Angajaţii Agence France-Presse au intrat din nou în grevă


Data: 
18 Feb 2013

Paris, 18 feb /BMTF/ - Angajaţii Agence France-Presse (AFP) au intrat în grevă din nou, luni, la solicitarea sindicatelor, motiv pentru care fluxurile agenţiei de ştiri vor fi perturbate până la ora 13:00 GMT, informează Mediafax.
Un anunţ în acest sens a fost publicat pe fluxul de ştiri al agenţiei. Totodată, AFP îşi cere scuze abonaţilor săi pentru situaţia creată.
Aceasta este pentru a treia oară, în ultima lună, când angajaţii Agence France-Presse au intrat în grevă.
Astfel, pe 31 ianuarie, angajaţii din Franţa ai AFP au intrat în grevă, în intervalul orar 17.00 - 24.00, în semn de protest faţă de planurile de restructurări redacţionale din Franţa şi Africa.
La momentul respectiv, ziarul Le Figaro a precizat că sindicatele CGT, CFDT, FO, SNJ, SUD şi CFE/CGC au solicitat managementului AFP să retragă proiectul "Regiunea Franţa", care prevede desfiinţarea unui nivel ierarhic regional. De asemenea, organizaţiile sindicale cereau renunţarea la planul care prevede centralizarea la Johannesbourg (în Africa de Sud) a conţinutului editorial AFP din zona Africa.
Totodată, angajaţii AFP au intrat într-o grevă de 24 de ore, pe 13 februarie, în semn de protest faţă de proiectele de reorganizare redacţională ce vizează operaţiunile din Franţa şi Africa ale agenţiei de presă.
Reprezentanţii sindicatelor AFP consideră că prin aceste reorganizări se caută mai ales să se facă economii eliminând locuri de muncă, ceea ce conducerea dezminte.


Tag-uri: AFP, PROTEST, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN