Atac terorist în Burkina Faso


BURKINA
MONITOR

Ouagadougou, 14 aug /BMTF/ - 17 persoane au fost ucise și 8 rănite duminică seara, în jurul orei locale 21:00, într-un atac terorist comis asupra cafenelei-restaurant Istanbul, situat pe bulevardul Kwame Nkrumah din Ouagadougou, de către presupuși jihadiști, a anunțat guvernul din Burkina Faso, scrie Agerpres.

Atacatorii, al căror număr nu este cunoscut, "sînt izolați pe un etaj al imobilului pe care l-au atacat", a declarat ministrul Comunicațiilor din Burkina Faso, Remis Dandjinou, la televiziunea națională.

Restaurantul Istanbul, situat la aproximativ 200 de metri de cafeneaua Capuccino care, în ianuarie 2016, a fost ținta unui atentat, " a fost atacat de presupuși jihadiști", declarase anterior pentru AFP un ospătar al localului. Trei bărbați au sosit la bordul unui vehicul 4x4 spre ora 21,30, au coborît din mașină și au deschis focul asupra clienților de pe terasa acestei cafenele frecventate de o clientelă de rezidenți străini, a indicat aceeași sursă.

Pe 15 ianuarie 2016, atacul ce a vizat cafeneaua Cappuccino, o locație frecventată de rezidenții străini din Ouagadougou, și mai multe hoteluri și a fost revendicat de Al Qaida în Magrebul Islamic s-a soldat cu 30 de morți și 71 de răniți, în majoritate străini.

Aflată la frontiera cu Mali și Niger, Burkina Faso este scena unor atacuri jihadiste regulate din 2015.


Tag-uri: ATAC TERORIST, BURKINA FASO, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN