ATACURI ASUPRA UNOR CONVOAIE UMANITARE ÎN AFGHANISTAN ȘI NIGERIA, ATENTAT ÎN PAKISTAN


BANNER
afghanistan

BMTF, 18 dec - Un convoi umanitar al NATO a fost ţinta unui atac terorist sinucigaș cu o maşină încărcată cu explozivi, duminică, pe șoseaua ce duce la Aeroportului Kandahar. O femeie a murit şi alte patru au fost rănite, au anunţat oficiali locali, precizînd că nu există victime printre forţele internaţionale.

Nu sînt morţi sau răniţi în rîndul militarilor din misiunea NATO care acţionează în provincia afghană Kandahar.

Tot patru persoane au fost ucise după ce un convoi al Programului Alimentar Mondial (WFP), care includea camioane închiriate, escortat de armata nigeriană, a fost prins într-o ambuscadă în nord-estul Nigeriei, a declarat un reprezentant al organizaţiei, atacul avînd loc într-o zonă unde sînt activi militanţii grupării teroriste Boko Haram.

Atacul s-a produs sîmbătă, de grupuri armate la 35 sud-vest de Ngala în statul Borno, se afirmă într-un comunicat al organizaţiei, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Potrivit datelor oficiale, în ultimii nouă ani, militanţii grupării teroriste Boko Haram au ucis peste 20.000 oameni în Nigeria, iar peste 2,5 milioane de oameni au fost nevoiţi să fugă din cauza violenţelor.

Duminică, doi atacatori sinucigaşi au deschis focul asupra unei biserici din sud-vestul Pakistanului. Organizaţia teroristă Statul Islamic a revendicat atacul în urma căruia cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte 45 au fost rănite, relatează Reuters.

Atacul a avut loc în oraşul Quetta, aflat la 65 de kilometri de graniţa cu Afghanistanul. Doi bărbaţi care purtau veste cu explozibili au deschis focul asupra credincioşilor creştini aflaţi în biserică. Atentatorii au fost opriţi de către forţele de ordine lîngă intrarea în biserică. Unul dintre atacatori a reuşit să detoneze dispozitivul exploziv.

Bisericile creştine din Pakistan sînt adesea vizate de atacuri comise de către grupări extremiste islamiste, astfel că securitatea este mereu la cote maxime. Şi comunitatea musulmană şiită Hazara este vizată de atentate, într-o regiune unde musulmanii sunniţi sînt majoritari.

 


Tag-uri: AFGHANISTAN, ATENTATE, CONVOAIE UMANITARE, NATO, NIGERIA, PAKISTAN, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN