ATENTAT SINUCIGAȘ LA KABUL


BANNER
afghanistan
monitor

BMTF, 5 ian - Un atentator sinucigaş al Statului Islamic a declanşat o bombă joi seara în apropierea unor poliţişti şi manifestanţi la Kabul, provocînd moartea a cel puţin 11 oameni şi rănirea altor 25, conform AFP preluată de Agerpres.

Atentatul
a avut loc în zona Banaee din Kabul, în apropierea unei manifestaţii organizate după moartea unui comerciant într-o operaţiune a poliţiei ce a vizat traficanţi de alcool şi droguri, potrivit unui oficial care a dorit să rămînă anonim.

Acest nou incident are loc la o săptăm
înă după un atentat sinucigaş comis la un centru cultural şiit din vestul capitalei afghane şi soldat cu 41 de morţi şi 84 de răniţi. De asemenea, pe 25 decembrie, şase civili au fost ucişi într-un atac kamikaze în apropierea biroului serviciilor de informaţii afghane de la Kabul.

Stat
ul Islamic a revendicat acele două atacuri.

Atentatul survine la cîteva ore după ce Departamentul de Stat al SUA a anunţat, joi, că suspendă asistenţa financiară de securitate acordată Pakistanului, pe motiv că acesta nu a întreprins acţiuni decisive împotriva talibanilor care atacă persoanlul militar american din Afghanistan, relatează The Associated Press. Relaţiile dintre Islamabad şi Washington au fost tensionate în ultimii ani, în contextul presupusului sprijin acordat de Pakistan pentru militanţii reţelei Haqqani, care sînt aliaţi cu talibanii afghani.


Tag-uri: AFGHANISTAN, ATENTAT, KABUL, STATUL ISLAMIC KHORASAN, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN