Civili uciși la Raqqa


RAQQA
MONITOR

Raqqa, 17 aug /BMTF/ - Cel puțin 17 civili, între care cinci copii, au fost uciși miercuri într-un raid al coaliției internaționale conduse de SUA asupra unei zone din Raqqa care se află încă în mîinile Statului Islamic, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Coaliția internațională oferă sprijin aerian Forțelor Democratice Syriene (FDS), o coaliție kurdo-arabă care luptă pe teren pentru a-i alunga pe jihadiștii SI din bastionul lor din nordul Syriei.

Potrivit AFP, miercuri este cea de-a treia zi de raiduri lansate de coaliție în care au fost uciși în total 38 de civili.

Coaliția internațională a afirmat în mai multe rînduri că a luat măsuri pentru a evita victimele civile.

Începînd din 2014, coaliția anti-jihadistă care a intervenit în Iraq și Syria a fost acuzată de moartea a 624 de civili, potrivit unui raport emis la începutul lunii august, deși unele organizații estimează că numărul civililor uciși în lovituri aeriene este mult mai mare.

Capturat de jihadiști în 2014, orașul Raqqa a devenit simbolul atrocităților Statului Islamic precum și o bază pentru planificarea atacurilor comise de grupare în străinătate. FDS, sprijinite de loviturile aeriene ale coaliției internaționale, au declanșat în urmă cu opt luni o ofensivă pentru cucerirea Raqqa unde au pătruns pe 6 iunie.

Potrivit ONU, în orașul în care se desfășoară lupte violente se află prinși în continuare între 10.000 și 25.000 de locuitori.


Tag-uri: BOMBARDAMENTE, CIVILI UCIȘI, COALIŢIA ANTI-ISIS, RAQQA, SYRIA, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN