Coaliția condusă de SUA împotriva Statului Islamic intră în al patrulea an


ISIS
MONITOR

BMTF, 9 aug - Coaliția internațională condusă de SUA împotriva Statului Islamic a intrat marți în al patrulea an de campanie și, în opinia Pentagonului, înfrîngerea inevitabilă a jihadiștilor reprezintă doar o chestiune de timp, comentează AFP, preluată de Agerpres.

La 8 august 2014, două avioane FA-18 decolau de pe un portavion american pentru a proceda la primele bombardamente ale coaliției antijihadiste în nordul Iraqului.

La trei ani după o intensă campanie militară bazată în principal pe lovituri aeriene, coaliția internațională a recucerit 70% din teritoriul pe care jihadiștii îl ocupaseră anterior în Iraq și 50% în Syria.

În momentul culminant al avansării lor, jihadiștii controlau 104.000 kilometri pătrați în Syria și Iraq și opt milioane de persoane, a precizat Jeff Davis.

Coaliția antijihadistă internațională este formată din 69 din țări, dintre care doar puține participă la raidurile aeriene și misiunile de instruire a forțelor locale.

La 26 iulie 2017, coaliția efectuase 13.221 de bombardamente în Iraq și 10.701 în Syria, un efort militar ale cărui costuri sînt estimate la 13,6 milioane de dolari pe zi.

Coaliția a recunoscut, de asemenea, decesul a 624 de civili, cu toate că unele organizații neguvernamentale estimează că bilanțul ar fi mult mai mare.


Tag-uri: COALIŢIA ANTI-ISIS, IRAQ, SUA, SYRIA, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN