Daphne Caruana Galizia, jurnalista care a condus investigaţia Panama Papers în Malta, ucisă în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina sa


rip
MONITOR

BMTF, 17 oct - Daphne Caruana Galizia, cea mai cunoscută jurnalistă de investigaţii din Malta, care a coordonat ancheta Panama Papers în cel mai mic stat din Europa, a fost ucisă luni în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina sa, chiar în apropierea casei unde aceasta locuia, scrie The Guardian.

Daphne Caruana Galizia a murit după ce masina în care se afla, un Peugeot 108, a fost distrusă de o explozie puternică. Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie. 

O jurnalistă puternică, ale cărei postări atrăgeau mai mulţi utilizatori decît toţi cititorii ziarelor din ţară, Caruana Galizia a fost descrisă de curînd de site-ul Politico ca “un WikiLeaks într-o singură femeie“. Articolele ei au incomodat teribil diverse figuri, atît de la putere cît şi din lumea interlopă din cel mai mic stat din Europa.

Cele mai noi dezvăluiri ale au arătat către premierul Maltei, Joseph Muscat, şi către doi dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui, conectînd trei companii offshore cu aceşti trei oameni şi cu vînzarea de paşapoarte malteze către guvernul din Azerbaijan.

Nici un grup şi nici un individ nu au revendicat atacul.

Preşedintele Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, a făcut apel la calm: “În aceste momente, cînd ţara este şocată de un asemenea atac, îi îndemn pe toţi să-şi măsoare cuvintele, să nu emită judecăţi şi să arate solidaritate”, a spus aceasta.


Tag-uri: ATENTAT, JURNALISM, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN