Doi militanţi Hezbollah au fost ucişi în Siria, în lupte cu insurgenţii - surse


Data: 
18 Feb 2013

Beirut, 17 feb /BMTF/ - Doi libanezi, combatanţi din cadrul Hezbollah, au fost ucişi în luptele din Siria, alţi 14 fiind răniţi, a confirmat un lider al mişcării şiite libaneze, citat de AFP, preluată de Mediafax.
"Doi libanezi şiiţi au fost ucişi, iar alţi 14 au fost răniţi în confruntări militare cu insurgenţii sirieni", a declarat acest oficial, sub protecţia anonimatului.
Declaraţiile intervin în contextul în care opoziţia siriană susţine că militanţi ai mişcării şiite libaneze Hezbollah participă la conflictul din Siria de partea regimului Bashar al-Assad.
Conform Consiliului Naţional Sirian (CNS), membri ai Hezbollah au lansat sâmbătă "un atac armat" asupra a trei sate din regiunea Quseir, situată în apropiere de frontiera dintre Siria şi Liban. Mişcarea Hezbollah este şiită, la fel ca majoritatea sirienilor, în timp de opoziţia siriană este preponderent sunnită.
În octombrie 2012, liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, declara că membri ai mişcării şiite luptă împotriva insurgenţilor sirieni, dar în mod individual. Siria se confruntă de doi ani cu un conflict civil soldat cu aproximativ 70.000 de morţi.


Tag-uri: Hezbollah, SYRIA, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN