GALA PREMIILOR UZPR 2016 LA TVR 3 duminică, 25 iunie 2017,ora 16,00


UZP

Televiziunea Română, în calitate de coproducător, onorează evenimentul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, desfăşurat recent în Studioul 2 al TVR, prin difuzarea acestuia.
Duminică, 25 iunie, de la ora 16,00, telespectatorii vor putea viziona Gala pe canalul TVR 3.
În perioada următoare, evenimentul va fi difuzat şi pe TVR 2, TVR Internaţional şi TVR Moldova.
Motiv pentru a mulţumi, încă odată, conducerii TVR şi tuturor celor implicaţi în realizarea Galei, desfăşurată pentru prima dată într-un studio de televiziune.
Vă prezentăm laureaţii secţiunii „Presa Scrisă”
Marele Premiu al UZPR pentru presă scrisă pe anul 2016, Doamnei MARIANA CRISTESCU, devotat discipol și continuator al celebrului Iosif Sava, șefa Secției Cultură de la cotidianul Cuvântul Liber din Tg. Mureș, cea mai Bărbată – ca mentalitate, atitudine și stil – dintre jurnaliștii români din zorii mileniului al III-lea, spirit înalt, de amplă respirație patriotică și altitudine intelectuală, care ne propune, din inima Transilvaniei, modelul normalității și Insulei de Dumnezeire, într-o Europă și lume bântuită de tensiuni, conflicte, războaie fără sfârșit, dar și luminată de speranțe tainice.

Premiul pentru Editorial în presa scrisă:
Domnului DRAGOȘ BAKO (Tribuna din Sibiu), pentru concizia exemplară, stilul sprințar, uneori contondent, încununat de valențe tonice, reconfortante și acuratețea față de Limba Română, cu care susține rubrica Editorialul zilei, sub titluri precum: Telenovele cu îngrijorați, Să cânte muzica, să curgă premierii, A fost odată o Românie unită.

Premiul pentru Portret
în presa scrisă:
Domnului ADRIAN CRÂNGANU – hebdomadarul Caraș-Severinul în 7 zile -, pentru febrilitatea cu care a redactat portretul unui iconoclast/rebel, vag trufaș, intitulat Impostoria, care debutează într-un insolit stil șuetă, țepos pe alocuri, atingând, în partea a doua, orizonturile maliției argheziene, probând coerență, cursivitate și o bună stăpânire a expresivității Limbii Române.

Trei nume aveau sa fie preferate si la alte sectiuni. La carte publicistica au intrunit sufragiile octogenarul Gheorghe Coanda, ziarist si scriitor din Targoviste, premiul Restituiri publicistice pentru „Triada literatorilor istorici: Heliade, Eminescu, Caragiale”, bucuresteanul Dan Gîju, premiul Enciclopedica pentru „Istoria presei militare” si graficianul ploiestean Nicolae Ionita, premiul Grafica publicistica pentru volumul „Eminescu, ziaristul”, in care a selectat lucrarile a 94 de artisti din 93 de tari.

La Productii de radio au luat premii doua reprezentante ale postului public, Corina Negrea, de la Romania Cultural si Mihaela Helmis, de la Actualitati pentru emisiunile documentare „‘ Pe frontul vaccinarii”‘, respectiv „Amprente de aur”, plus colegul Mircea Ionel Popi, de la Radio Helsinki, Graz, Austria. Ultima triada s-a inregistrat la Premiile speciale de televiziune acordate TVR, pentru emisiunea „Exclusiv in Romania” realizata de Cristian Tabara, Cristina Madgearu, Marin Gabudean, PRO TV, pentru emisiunea „Romania, te iubesc”, cu sase autori si Antena 3, pentru emisiunea „‘In premiera”, realizata de Carmen Avram si cinci colegi.

Televiziunea Romana s-a revansat la sectiunea ‘Productii de televiziune prin, sa-i zicem, veteranul Sorin Burtea, de patru decenii in TVR, pentru emisiunile talk-show „Euro Economia-Investitii in Romania” si mai tanarul Claudiu Lucaci, pentru documentarul „Mica Romanie din America”, ai carui eroi sunt oameni realizati acolo.

La sectiunea Presa on-line a urcat pe scena improvizata pentru a-si lua premiul tanara Eveline Pauna, consilier multimedia de numai zece ani. O colega cu o vechime de doua ori mai mare in presa, Roxana Ichim Istudor, a primit premiul care poarta numele lui Ion Marin, ziarist si scriitor, fondator al cotidianului Ultima ora, trecut in nefiinta in urma cu un an.
O aparitie indelung aplaudata de cei prezenti a fost Ion Cuzuioc, ziarist, scriitor si medic din Chisinau, cu o experienta in domeniile mentionate de jumatate de secol.

In fine, Marele Trofeu al Galei Premiilor UZPR a revenit echipei de sase tineri de la TVR Iasi, pentru filmul „25, o istorie calatoare”, facut in judete din Moldova, cu prilejul implinirii unui sfert de secol de activitate a postului. Premiul a confirmat mentiunea speciala primita la gala Asociatiilor televiziunilor publice din Europa desfasurata in Portugalia.
La reusita evenimentului organizat de UZPR si Televiziunea Romana au mai contribuit solistii Monica si Alex Anghel, Catalin Pepe Radulescu si Mihai Ionescu, alaturi de doua perechi de tineri dansatori si de un grup de 22 de copii cu aptitudini vocale deosebite. Printre cei care au oferit premiile s-au aflat Irina Radu, Presedinte, Director General al TVR, Doru Dinu Glavan, presedintele UZPR, Neagu Udroiu, ambasador, scriitor, ziarist, Gheorghe Frangulea, presedintele Comisiei de atestare a jurnalistilor, Miron Manega, Petrisor Obae. N-o putem omite pe prezentatoarea galei, Irina Pacurariu.

Premiile oferite de Uniunea Ziaristilor Profesionisti pentru anul 2016 au fost la noua sectiuni, avänd ca tema generala „Prezentul in spatiul public”. Juriile au selectat articole, emisiuni, carti de publicistica ale unor profesionisti si condeie jurnalistice din Romania, tari limitrofe si diaspora. Gazda galei a fost studioul 2 „Iosif Sava” al TVR.

 


Tag-uri: DORU DINU GLĂVAN, GALA PREMIILOR UZP, TVR, UNIUNEA ZIARIŞTILOR PROFESIONIŞTI, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN