Nigeria: Trei atentate sinucigașe


nigeria
monitor

Abuja, 23 oct /BMTF/ - Trei atentate sinucigașe comise de femei s-au soldat duminică seara cu 13 morți - în afara autoarelor - și cu 16 răniți în orașul Maiduguri din Nigeria, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Toți cei 13 morți și șase dintre răniți au fost victimele primei femei, care a detonat centura explozivă pe care o purta în fața unui restaurant, a declarat o sursă militară.

După cîteva minute, o altă sinucigașă și-a detonat bomba în același cartier, chiar la intrarea într-o tabără de refugiați.

A treia atentatoare nu a reușit să facă victime, deoarece centura sa cu explozivi nu a funcționat decît parțial.

Autoritățile nigeriene nu au făcut declarații oficiale. La Maiduguri fusese declarată duminică starea de urgență, după ce în jurul orașului au fost observați mai mulți membri ai grupării teroriste Boko Haram. Orașul este chiar cel în care a fost înființat grupul jihadist.

Din 2009, islamiștii au ucis în nord-estul Nigeriei 20.000 de oameni și au determinat refugierea unei populații de 2,6 milioane. În taberele de refugiați, situația este gravă din punct de vedere umanitar și al securității.

 
Tag-uri: ATENTATE, BOKO-HARAM, FEMEI KAMIKAZE, NIGERIA, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN