Nigeria: Zeci de morți în trei atentate sinucigașe


NIGERIA
MONITOR

Abuja, 16 aug /BMTF/ - Trei femei kamikaze s-a aruncat în aer marți, la intrarea într-o tabără de refugiați din orașul Mandarari, situat la 25 de kilometri de Maiduguri, capitala statului Borno, în nord-estul Nigeriei, făcînd 28 de morți și peste 80 de răniți, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Prima femeie și-a declanșat centura în jurul orelor 18.00 (17.00 GMT) în piața care se află la intrarea în tabără, a povestit un martor ocular. S-a creat panică, iar comercianții erau pe punctul de a-și închide magazinele cînd celelalte două femei s-au aruncat în aer, cauzînd cele mai multe pierderi de vieți omenești și răniți, a adăugat martorul.

Mandarari este situat în districtul Konduga, la cîțiva kilometri de capitala statului Borno, district care a fost recent ținta a numeroase atacuri din partea grupării Boko Haram.

Conflictul cu Boko Haram, deosebit de sîngeros în regiunea Lacului Ciad, a făcut peste 20.000 de morți și 2,6 milioane de refugiați de cînd gruparea extremistă a trecut la lupta armată, în 2009.

 


Tag-uri: ATENTATE, BOKO HARAM, FEMEI KAMIKAZE, NIGERIA, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN