O jurnalistă iraniană a primit azil în Israel


AMIN
MONITOR

Ierusalim, 11 aug /BMTF/ - O jurnalistă și bloggeriță iraniană care se temea de persecuție la ea în țară, după ce a scris pentru mass-media israeliene, a sosit în Israel din Turcia, unde se stabilise inițial, în urma unei oferte de azil din partea ministrului israelian de interne, informează timesofisrael.com.

Neda Amin, în vîrstă de 32 de ani a sosit în Israel joi, potrivit The Times of Israel. Ea a postat periodic din Turcia pe blog și a scris pentru website-ul în persană al ziarului The Times of Israel. Ea se temea că va fi deportată în Iran după ce a fugit în Turcia în urmă cu trei ani, a declarat săptămîna trecută Ministerul de Interne israelian.

Potrivit ziarului israelian, Amin se temea de asemenea că postările sale în media israeliene i-ar fi pus în pericol siguranța în Iran.

După sosirea lui Amin pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, ministrul de interne Aryeh Deri a scris pe Twitter: "Bine ați venit în Israel!"


Tag-uri: AZIL, BLOGGER, IRAN, ISRAEL, JURNALISM, JURNALISTĂ, LIBERTATEA PRESEI, MASS-MEDIA, NEDA AMIN, TIMES OF ISRAEL, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN