PAPA FRANCISC PLEDEAZĂ PENTRU UN JURNALISM AL PĂCII


pace
monitor
BMTF, 25 ian - Papa Francisc a cerut miercuri un "jurnalism al păcii'' pentru a contracara răspîndirea ştirilor false, pe care le-a calificat drept o ameninţare majoră pentru societate, informează Agerpres.

"Ştirile false s
înt un semn al unor atitudini de intoleranţă şi hipersensibilitate şi duc doar la răspîndirea aroganţei şi a urii. Acesta este rezultatul final al neadevărului", a spus Francisc într-un mesaj publicat miercuri pe site-u Vaticanului.

"Aş vrea, aşadar, să invit pe toată lumea să promoveze un jurnalism al păcii", însemn
înd "un jurnalism care este onest şi care se opune neadevărurilor, sloganurilor retorice şi titlurilor senzaţionale ", a adăugat el.

Jurnalismul ar trebui să fie "mai puţin concentrat pe ''breaking news'' şi mai mult pe explorarea cauzelor care stau la baza conflictelor" şi "angajat pe evidenţierea alternativelor la escaladarea certurilor şi a violeţelor verbale'', a spus papa.

Pontiful a subliniat că nu are în vedere un fel de ''jurnalism siropos care refuză să recunoască existenţa unor probleme grave sau îşi asumă tonalităţi servile''.

În denunţarea ştirilor false, papa a citat şi din "Fraţii Karamazov" de Fiodor Dostoievski, unul dintre autorii săi preferaţi: "Cel care se minte pe sine şi-şi pleacă urechea la propriile minciuni ajunge să nu mai deosebească adevărul nici în el, nici în jurul lui şi să nu mai aibă respect nici pentru sine, nici pentru ceilalţi''.

Comentariile liderului religios catolic au fost făcute într-un mesaj pentru Ziua mondială a comunicaţiilor sociale, un eveniment anual organizat la Vatican, care în acest an va avea loc la 13 mai.

Tag-uri: JURNALISM, PACE, PAPA FRANCISC, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN