Situaţia televiziunii publice s-a agravat considerabil


TVR

Bucureşti, 16 feb /BMTF/ - Directorul general interimar al TVR, Irina Radu, a trimis luni conducerii Parlamentului o scrisoare în care a atenţionat că situaţia televiziunii publice s-a agravat considerabil şi le-a cerut parlamentarilor să hotărască dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis trimiterea scrisorii la comisiile parlamentare de cultură şi buget.

Irina Radu a arătat în scrisoare că situaţia TVR este mai gravă în urma executărilor silite pe care o parte a salariaţilor le-au declanşat pentru obţinerea indexării salariilor prevăzute prin contractul colectiv de muncă.

Avînd în vedere executările silite aflate pe parcurs în aceste zile, este probabil să fim în imposibilitatea de a vira salariile pe data prevăzută 15 februarie, ceea ce ar fi de natură să deterioreze suplimentar situaţia prin proteste sindicale, a menţionat Radu.

Directorul interimar al TVR propune mai multe soluţii, printre care şi intrarea în insolvenţă.

Dacă pe 15 februarie există o şansă de a plăti salariile, măcar parţial, pe data de 29 februarie vom fi în imposibilitatea de a le asigura, situaţie care se va prelungi în luna martie şi, posibil, aprilie. (...) În zilele şi săptămînile următoare, dumneavoastră împreună cu colegii dumneavoastră, în calitate de decidenţi politici, va trebui să hotărîţi dacă România mai are nevoie de un serviciu public de televiziune şi, dacă da, ce fel de serviciu va trebui reconstruit pornind de la zero, a subliniat Radu.


Tag-uri: AGRAVARE, JURNALISM, MASS-MEDIA, MEDIA PUBLICA, TVR, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN