Soldați afghani, uciși într-un atac al talibanilor în Kandahar


kandahar

BMTF, 19 oct - Cel puțin 43 de soldați afghani au fost uciși în noaptea de miercuri spre joi într-un atac asupra bazei lor întreprins de talibani, în vestul provinciei Kandahar, a anunțat Ministerul Apărării al Afghanistanului. Atacul a avut loc în această dimineață la orele 02:50 (22:50 GMT), cînd un grup de insurgenți a atacat baza din Chashmo, din districtul Maiwand, cu unul sau mai multe Humvees (vehicule militare) capcană, potrivit ministerului.

60 de soldați se aflau în bază, 43 au fost uciși, 9 au fost răniți și 6 au fost dați dispăruți, anunță ministerul într-un comunicat, precizînd că doar doi au supraviețuit.

Nu a mai rămas nimic din baza militară, care a fost complet distrusă, a menționat purtătorul de cuvînt al ministerului, generalul Dawlat Waziri

Într-un mesaj adresat presei, talibanii au revendicat operațiunea, afirmînd că cei 60 de soldați au fost uciși și că ei dețin controlul asupra bazei militare.

Acest atac este al treilea în ultimele 48 de ore îndreptat împotriva forțelor guvernamentale, după alte două atacuri sîngeroase comise marți în sud-est, la Gardez și Ghazni, care s-au soldat în total cu peste 80 de morți și 240 de răniți, potrivit bilanțului oficial.

Districtul Maiwand unde a avut loc atacul este unul izolat, aflat într-o zonă extrem de expusă, la 80 de kilometri vest de Kandahar, capitala acestei provincii a macului, din al cărei teritoriu talibanii controlează două treimi.

 


Tag-uri: AFGHANISTAN, ATAC, KANDAHAR, TALIBANI, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN