Talibanii preiau controlul asupra orașului Gormach, din nordul Afghanistanului


AFGHANISTAN
REPORTER

Kabul, 14 aug /BMTF/ - Un oraș din provincia Faryab, situată în nordul Afghanistanului, a fost cucerit de militanții talibani, au anunțat duminică oficiali locali afghani. Gormach, reședința districtului omonim din nordul Afghanistanului, a căzut în mîinile talibanilor după o ofensivă lansată sîmbătă după-amiază.

Cel puțin patru membri ai forțelor de securitate afghane au fost uciși în timpul confruntărilor cu militanții talibani.

Javid Bedar, purtător de cuvînt al guvernatorului provinciei Faryab, a menționat că luptele sînt încă în desfășurare la punctele de control din districtul Gormach, în timp ce reședința acestuia este deja sub controlul talibanilor.

''Gormach este un district problematic, care de multe ori a trecut din mîinile insurgenților în cele ale forțelor de securitate afghane și invers'', a afirmat Bedar.

În ultimele șase săptămîni, talibanii și-au intensificat atacurile asupra reședințelor districtuale din Afghanistan. Cel puțin 13 civili, majoritatea dintre ei civili, au fost uciși vineri după ce un obuz de mortier a căzut într-o zonă rezidențială din provincia Faryab.

Mai mulți comandanți ai filialei central-asiatice a grupării Statul Islamic au fost uciși în atacuri aeriene efectuate de forțele americane în Afghanistan, a anunțat duminică Comandamentul militar al forțelor SUA la Kabul, transmite Reuters.

Un atac comis joi în estul Afghanistanului de forțele americane l-a lichidat pe Abdul Rahman, identificat de SUA drept emirul provinciei Kunar al Statului Islamic în Iraq și Syria-Khorasan (ISIS-K).

Liderul ISIS-K, Abu Sayed, ar fi fost ucis în iulie într-o lovitură aeriană efectuată de forțele americane în provincia Kunar, acesta fiind al treilea emir al Statului Islamic omorît în Afghanistan începînd din iulie 2016.

Autoritățile afghane au anunțat sîmbătă că 16 civili, printre care femei și copii, ar fi fost ucise într-o lovitură aeriană efectuată de forțele armate americane în provincia Nangarhar, însă SUA au precizat că s-au înregistrat victime doar în rîndul militanților islamiști.


Tag-uri: AFGHANISTAN, FARYAB, GHORMACH, TALIBANI, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN