Trupe americane atacate în Syria


US ARMY
MONITOR

Damasc, 11 aug /BMTF/ - Trupele americane ce efectuau misiuni de menţinere a păcii în nordul Syriei au fost atacate de mai multe ori în ultima săptămînă de către Statul Islamic, potrivit unui purtător de cuvînt al grupării jihadiste, relatează CNN.

Reprezentantul organizaţiei teroriste a precizat joi că jihadiştii au efectuat atacuri multiple asupra trupelor americane în ultima săptămînă, fără să precizeze numărul atacurilor.

Ryan Dillon, colonel al Armatei SUA, a confirmat că asupra trupelor americane au fost lansate atacuri de mică amploare, însă a adăugat că nu au fost produse daune şi nu s-au înregistrat victime. Colonelul a afirmat că militarii americani nu au răspuns atacurilor, dar că ”îşi rezervă dreptul de a se apăra”.

Un alt oficial al Pentagonului a precizat că atacurile au avut loc în apropierea oraşului Manbij din nordul Syriei. Trupele americane au efectuat operaţiuni de patrulare în această zonă încă din luna martie, în încercarea de a descuraja violenţele şi pentru a submina gruparea teroristă SI.

Statele Unite au oferit antrenamente şi asistenţă Consiliului Militar din Manbij, un grup de luptători locali ce este aliat al Forţelor Democrate Syriene. Turcia şi aliaţii săi locali se opun cu fermitate grupurilor susţinute de SUA, despre care cred că au legături cu grupările kurde din Turcia.

 


Tag-uri: ATAC, STATUL ISLAMIC, SYRIA, US ARMY, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN