UN JUDEŢ LINIŞTIT ŞI SIGUR


"Anul trecut, ne-am concentrat atenţia asupra asigurării siguranţei cetăţeanului şi a proprietăţii", este de părere consilierul judeţean Ioan Ţundrea, Preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică a Judeţului Caraş-Severin
De: 
Mario BALINT
Data: 
18 Feb 2013

Primul lucru care mi-a atras atenţia în Planul Straetgic (PS) pe 2013 au fost "Obiectivele Naţionale Prioritare, identificate în programul de guvernare şi în planul de activităţi al MAI", adică creşterea nivelului de siguranţă publică a cetăţeanului prin menţinerea timpului de intervenţie sub 10 minute la peste 85% din sesizările primite în mediul urban, şi 75% în cel rural!

Revin la Planul Strategic al ATOP-ului Caraş-Severin, unul dintre cele mai coerente pe care le-am citit în ultimii ani, întocmit de autorităţi locale de prin România, şi am citit destule, credeţi-mă pe cuvînt! Conform definiţiei, "ordinea publică" reprezintă starea de legalitate, de echilibru şi de pace socialmente acceptabile pentru o comunitate, iar "siguranţa publică" reprezintă sentimentul de linişte şi de încredere în autorităţile care impun ordinea publică! Adică, există o relaţie directă între percepţie şi acţiunea în sine, iar dacă acţiunea lipseşte, percepţia este dezastruoasă! Pentru că bugetul alocat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin asigură LA NIVEL MINIM buna desfăşurare a activităţilor specifice, ATOP şi Consiliul Judeţean caută parteneriate public-private, cu instituţii descentralizate, întreprinzători privaţi, administraţii locale, în derularea unor activităţi cu caracter preventiv pentru creşterea sentimentului de siguranţă al cetăţenilor. "Avem în vedere realizarea şi derularea unor programe în parteneriat vizînd reducerea fenomenului infracţional în rîndul minorilor, prevenirea consumului de droguri în rîndul tinerilor, întărirea sistemelor de siguranţă pe timp de noapte pe raza localităţilor urbane şi rurale", spune preşedintele ATOP Caraş-Severin, Ioan Ţundrea. Sigur, nu au fost uitate nici asigurarea iluminatului pe timp de noapte pe raza localităţilor rurale, sau parteneriatele cu ONG-urile şi pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, Caraş-Severinul aflîndu-se pe o listă fruntaşă de judeţe cu scurgeri de patrimoniu şi artefacte. Pentru prevenirea acestor infracţiuni, ATOP are în vedere şi implementarea conceptului de INTELLIGENCE LED POLICING!!! "Şi ca să nu uităm de poliţia rurală, greu încercată în ultimii ani, din cauza aşa zisei reforme din sistem, vă mai amintiţi de Igaş şi oamenii lui?, vom sprijini asigurarea unor spaţii corespunzătoare la sediile structurilor rurale din Teregova, Mehadia şi Răcăşdia", ma spune şeful ATOP Caraş-Severin, Ioan Ţundrea.

Caraş-Severinul este un judeţ "liniştit şi sigur", m-a asigurat preşedintele ATOP, Ioan Ţundrea. Asta nu-i împiedică pe cei responsabili de ordinea publică a judeţului să ia, în continuare, măsuri de prevenire.


Tag-uri: ATOP, IOAN ŢUNDREA, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN