UN POMPIER DE AUR


POMPIERI

Cpt. pompier Cosmin ILIE a obținut prima medalie de aur pentru România, în proba de atletism 800 m, în această dimineață, la Campionatele Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor. Pompierul a terminat cursa în 2 minute 3 secunde și 99 de sutimi, la categoria 40-44 ani.

Joi seară de la ora 20.00, ora României va evolua pentru o nouă medalie, în proba de săritura în lungime.

Competiția se desfășoară în perioada 7-17 august, la Los Angeles, în Statele Unite, și participă pompieri și polițiști din peste 60 de țări.

Cpt. Cosmin Ilie, comandantul Detașamentului Caransebeș al ISU SEMENIC, al județului Caraș-Severin, este unul dintre pompierii români care speră să se întoarcă acasă cu cel puțin o medalie de aur. „Sper să mă întorc cu cel puțin o medalie de aur la atletism, la una din cele șase probe la care voi concura”, spune cpt. Ilie, care concurează în probele de 400 și 800 de metri, săritură în lungime și triplu salt, individual, dar și la ștafetă 4X100 m și 4X400 m, cu echipa.

La ediția precedentă a WPFG au participat peste 12.000 de pompieri și polițiști din 61 de țări!

Ilie a început sportul de performanță la vîrsta de 8 ani, dar abia după ce a ajuns pompier a descoperit atletismul, disciplină în care excelează.Cpt.Cosmin Ilie este comandantul Detașamentului Caransebeș al ISU SEMENIC. Are 40 de ani, este căsătorit și are un copil. Care practică atletismul de doi ani!

Nimic surprinzător, la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, Delegația României nu este o ... delegație! Fiecare sportiv a fost sprijinit individual de asociațiile sportive ale propriilor instituții, din județele de reședință, iar dacă sportivul, sprijinit din cotizațiile colegilor, se întoarce cu medalia de aur, cheltuielile sînt decontate de Asociația Națională, adică, în cazul nostru de Asociația Sportivă a Popmpierilor Români. Așa stînd lucrurile, cpt. Cosmin Ilie aleargă la Los Angeles sub culorile Asociației Sportive NERA a ISU SEMENIC Caraș-Severin!

FELICITĂRI, COSMIN ILIE!

 


Tag-uri: cpt. Cosmin ILIE, ISU SEMENIC, POMPIERI, WPFG, Frontline News

Copyright (c) 2013, M-SecurityNews
Realizare: LIDER DESIGN